Verkkouutiset

IS: Ay-liike maksoi yli puolet Sdp:n euroedustajan kampanjasta

Ammattiyhdistysliike rahoitti lähes 40 000 eurolla Euroopan Parlamenttiin valitun Miapetra Kumpula-Natrin vaalityötä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sdp:n toisen europarlamentaarikoksi valitun kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natrin vaalibudjetti oli 72 000 euroa. Ilta-Sanomien mukaan siitä ammattiyhdistysliikkeeltä tuli 40 000 euroa.

Kumpula-Natrin vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen mukaan hän sai Prolta 10 000, Metallin sos.dem. opintoyhdistykseltä 10 000 ja PAMilta 8 000 euroa. Lisäksi Palkansaajien opintojärjestö, Raideammattilaiset ja TEAM maksoivat 3 000 euroa kukin. Kumpula-Natri on Pron jäsen ja kertoo saaneensa liitolta tukea joka vaaleissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sdp:n uusi puheenjohtaja Antti Rinne oli aiemmin Pron puheenjohtaja. Raideammattilaisten puheenjohtaja on Rinteen vaalipäällikkönä toiminut Vesa Mauriala.

”En sotkenut (Sdp:n) puheenjohtajakisaa omaan EU-kampanjaani. Näillä ei ole yhtään mitään tekemistä. …Ei minua rahalla osteta”, Miapetra Kumpula-Natri toteaa IS:ssa.

Sdp:n toinen valittu europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ei ole jättänyt rahoituksensa ennakkoilmoitusta.

Sdp:n muista ehdokkaista Timo Harakka sai ilmoitusten mukaan ay-liikkeeltä 13 000, Anne Karjalainen 5 000, Johannes Koskinen 3 000, Nasima Razmyar 8 000 ja Reijo Paananen 8 250 euroa.

Myös perussuomalaisten kansanedustaja ja Pron jäsen Anne Louhelainen sai eurovaaleihin Prolta 10 000 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)