Verkkouutiset

”Virhe tunnustettava – Koffin hevosten tai terassivarjojen kiellot eivät ole tätä päivää”

Uudessa alkoholilaissa on ilmennyt selkeitä ylilyöntejä, joita ei otettu tarpeeksi huomioon lainvalmistelussa, sanoo kansanedustaja Jukka Kopra (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Facebookin jaa -napin, Koffin hevosten tai terassivarjojen kiellot eivät ole tätä päivää, sanoo Jukka Kopra.

Hän huomauttaa, että alkoholin käyttö varsinkin nuorten keskuudessa on vähentynyt viime vuosina hyvää vauhtia.

– Turhien rajoitusten nostama viha uhkaa nostaa alkoholin statusta nuorten keskuudessa. Uhkakuvana on, että alkoholilain kiristys alkaa toimia tarkoitustaan vastaan, Kopra toteaa.

– Nyt on hyvä puhaltaa peli poikki. Alkoholilakia tullaan tarkastelemaan kokonaisuutena seuraavan hallituskauden aikana, sitä ennen ei pitäisi hätiköidä osaratkaisujen parissa. Mahdollisia uusia lakeja mietittäessä tulisi huomioida tasapuolisesti kaikkea tutkimustietoa, esittää Kopra.

Kopra äänesti viime joulukuussa muutetun alkoholilain kiristyksen puolesta.

– Virheensä on voitava tunnustaa – tällä kertaa teimme huonon päätöksen, se on kaikkien myönnettävä. Vetoan peruspalveluministeri Susanna Huoviseen (sd.) lain tuomiseksi uuteen käsittelyyn, jotta se voidaan kumota ennen voimaan astumistaan, kansanedustaja toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)