Verkkouutiset

Kokoomus haluaa virkapukuisia poliiseja kadulle

Kokoomuksen eduskuntaryhmän mielestä poliisin toimintaa ei voida heikentää uusilla määrärahaleikkauksilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Outi Mäkelän mielestä kansalaisten luottamus poliisin kykyyn ehkäistä, paljastaa ja selvittää rikoksia on säilytettävä korkealla tasolla siitäkin huolimatta, että säästötoimia on ollut tarpeen toteuttaa kaikilla hallinnonaloilla.

– Tästä syystä olikin perusteltua, että pääministeri Stubbin hallitus peruutti elokuun budjettiriihessä poliisin toimintaan aiemmin kaavaillut lisäleikkaukset. Kokoomuksen mielestä hallituksen päätös oli oikea ja se ansaitsee koko eduskunnan tuen, Mäkelä sanoi pitäessään kokoomuksen ryhmäpuhetta eduskunnan välikysymyskeskustelussa. Hallitus vastaa perussuomalaisten välikysymykseen poliisipalvelujen turvaamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Poliisin toimintaa ei kokoomuksen eduskuntaryhmän mukaan voida jatkossa heikentää uusilla määrärahaleikkauksilla.

Kokoomus kannattaa muutoksia, joilla on uudistettu hallintorakenteita, jos toimenpiteillä pystytään turvaamaan poliisin toimintaresurssit ja poliisien määrä kenttätasolla.

– Kansalaisten turvallisuuden tunteen kannalta on tärkeää, että virkapukuiset poliisit ovat näkyvästi lähellä ihmisten arjessa ja hädän hetkellä nopeasti paikalla. Lain on oltava kansalaisten turvana kaikkialla ja kaikkina vuorokauden aikoina, Mäkelä sanoi.

Poliisin toimintaan on vuosien aikana lainsäädännön kautta asetettu runsaasti erilaisia muotomääräyksiä, jotka hankaloittavat poliisin toimintaa ja pidentävät esimerkiksi tutkintaan kuluvaa aikaa. Kokoomuksen eduskuntaryhmä edellyttää, ettei poliisin toimintaa hankaloiteta turhalla sääntelyllä. Aiemmin säädettyjä muotomääräyksiä on kyettävä purkamaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä pitää tärkeänä, että hätäkeskusuudistus toteutetaan loppuun. Mäkelän mukaan välikysymys antaa hätäkeskusten toiminnasta lähes katastrofaalisen tilannekuvan.

– Hätäkeskuslaitoksen uudistuksen tuloksia on arvioitava pitkällä aikavälillä, mutta jo saatujen tietojen mukaan uudistus on parantanut palvelun laatua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)