Verkkouutiset

Kanerva Ukrainasta: Emme voi katsella toimettomina sivusta

"Tarvitaan kansainvälisen läsnäolon vahvistamista alueella joko Etyjin alaisuudessa tai YK:n valtuuttamana."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) sanoo, että Ukrainalla tulee olla oikeus rajojensa koskemattomuuteen ilman, että Venäjä puuttuu sen tapahtumiin.

– Demokraattisiin perusarvoihin sitoutuneet kansakunnat eivät voi katsella toimettomina sivusta, kun suurvalta operoi omavaltaisesti naapurimaidensa alueilla, Kanerva sanoi hetki sitten eduskunnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kanervan mukaan EU hakee kriisiin ratkaisua diplomaattisin keinoin ja tukee toimiaan talouspakotteilla. Ukrainaan on saatava tulitauko ja ulkomaalaisten taistelijoiden on poistuttava alueelta, hän sanoo.

– Jollei Itä-Ukrainan tilanne rauhoitu muuten, tarvitaan kansainvälisen läsnäolon vahvistamista alueella joko Etyjin alaisuudessa tai YK:n valtuuttamana.

Hän toivoo, että tulevaisuuden historiankirjoittajat eivät joudu pitämään 2000-luvun alkua kylmän sodan paluuna.

– Ja etteivät he varsinkaan joudu kirjoittamaan, että aikamme päättäjät eivät nähneet vaaraa eivätkä kyenneet olemaan oman aikansa rauhantekijöitä.

Kanerva on Euroopan turvallisuus ja yhteistyöjärjestö Etyjin yleiskokouksen presidentti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)