Verkkouutiset

Kokoomusedustajat kyllästyivät eduskunnan sisäisten toimintojen kankeuteen

Kokoomuksen kansanedustajat Outi Mäkelä ja Sinuhe Wallinheimo ovat kyllästyneet eduskunnan sisäisten toimintojen kankeuteen ja peräänkuuluttavat siirtymistä sähköisen asioinnin aikakaudelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nykykäytännön mukaan kansanedustajien on toimitettava eduskunta-aloitteet, välikysymykset ja kirjalliset kysymykset sekä henkilökohtaisesti keskuskansliaan että sähköisesti keskuskanslian asiakirjatoimistoon.

– Eduskuntatyö on liikkuvaa ja maakuntapäivien ja istuntotaukojen aikana työtä tehdään myös maakunnista. Kysymysten toimittaminen henkilökohtaisesti johtaa ylimääräiseen matkustamiseen ja asettaa kauempaa tulevat kansanedustajat eriarvoiseen asemaan, Outi Mäkelä ja Sinuhe Wallinheimo toteavat.

He ovat jättäneet eduskunnan kansliatoimikunnalle aloitteen, jossa toivotaan siirtymistä sähköiseen tunnistautumiseen, jotta aloitteiden jättäminen ja valtiopäivätoimien tekeminen onnistuisi myös etänä.

– Asiakirjojen toimittaminen kahdessa muodossa ei ole millään tavalla nykyaikaa. Eduskunnassa on väistötilojen aikana pyrkimys uudistaa toimintatapoja ja lisätä sähköistä asiakirjahallintoa ja työn sujuvuutta. Nyt olisi otollinen aika toteuttaa myös tämä uudistus, Mäkelä summaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)