Verkkouutiset

Keskusta kutsuu puolueet purkamaan byrokratiaa

Keskustassa halutaan eroon normi- ja sääntelyviidakosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan varapuheenjohtaja Anu Vehviläinen kannustaa puolueita etsimään sellaisia säädöksiä ja normeja, joille ei ole oikeasti tarvetta. Vehviläisen mukaan muun muassa Elinkeinoelämän keskusliiton laskelmat osoittavat, että Suomessa on jäissä lupaprosessien vuoksi 3,6 miljardin euron investoinnit.

”Odotamme lähiviikkoina vastauksia ja ratkaisuehdotuksia hallituspuolueilta ja erityisesti kokoomukselta ja sosiaalidemokraateilta. Näillä puolueilla on mahdollisuus pikaisesti, jopa budjettiriihen yhteydessä, tehdä päätöksiä ja viedä normien purkua ripeästi eteenpäin”, Vehviläinen toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Vehviläisen mielestä byrokratia, hitaat lupaprosessit ja tiukka sääntely haittaavat merkittävästi yrittäjyyttä, elinkeinotoimintaa, työmahdollisuuksia, rakentamista, kehittämistoimintaa maakunnissa ja rajoittavat ihmisten elämää.

”Erityisesti nyt, kun julkinen talous on tiukoilla, meidän on oltava vikkeliä hakemaan sellaisia ratkaisuja, jotka eivät vaadi uusia tukia valtiolta tai kunnilta. On haettava erityisesti ilmaisia ratkaisuja edistämään yrittäjyyttä ja työntekoa eikä byrokratialla ja normiviidakolla olla estämässä uutta toimintaa”, Vehviläinen sanoo.

Vehviläinen muistuttaa, että normeja on ollut helppo lisätä ja säätää, mutta tuskastuttavan hidasta purkaa.

”Olen vakuuttunut siitä, että elinkeinoelämän järjestöt, maakuntaliitot, kolmas sektori ja muut sidosryhmät eri hallinnonaloilta tulevat enemmän kuin mielellään normien purkutalkoisiin mukaan ja auttavat meitä löytämään nopeasti ison määrän säädöksiä, joille ei elävästä elämästä löydy perusteita.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)