Verkkouutiset

Jean-Claude Junckerin väitetään eroavan pian – Jyrki Katainen voi nousta komission puheenjohtajaksi

Iltalialaislehti La Repubblican mukaan Jyrki Kataisesta saattaa tulla Euroopan komission puheenjohtaja jo maaliskuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

La Repubblican mukaan Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin on tarkoitus erota tehtävästään neljän viikon sisään maaliskuussa.

Nimettömien korkean tason unionilähteiden mukaan Junckerin on määrä päättää tänä aikana, haluaako hän jatkaa komission puheenjohtajana vai päätyykö hän eroamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lehti kertoo, että vaihtoehtoja Junckerin korvaajaksi komission puheenjohtajan paikalle ovat Suomen entinen pääministeri nykyinen komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) tai hollantilainen komission ensimmäinen varapuheenjohtaja Frans Timmernmans. Lehden mukaan Kataisella on etulyöntiasema.

Timmermans edustaa sosialisteja ja Euroopan unionin kärkipaikkojen jaossa komission puheenjohtajuuden on sovittu menevän Euroopan parlamentin suurimmalle ryhmälle, joka on keskusta-oikeistolainen EPP, jota Katainen edustaa.

Juncker totesi viime viikolla, ettei aio hakeutua toiselle kaudelle komission puheenjohtajaksi. La Repubblican mukaan nyt on käynyt selväksi, mistä oli kyse.

Lehden mukaan kyse on komission valkoisesta paperista, jonka on tarkoitus määritellä Ison-Britannian EU-eron eli Brexitin jälkeiset suuntaviivat. Valkoinen paperi oli määrä tuoda julki 8. maaliskuuta.

La Repubblica kertoo, että Junckerille on tehty selväksi, että valkoinen paperi saisi jäädä hänen pöytälaatikkoonsa sen sijaan, että se tuotaisiin julki.

Junckeria kohtaan on esiintynyt kasvavaa kritiikkiä eri jäsenmaista viime aikoina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)