Verkkouutiset

IS: Heinäluoma halusi syrjään Urpilaisen, jota Erkki Liikanen tuki

Eero Heinäluoma junaili Jutta Urpilaisen syrjäyttämisen SDP:n puheenjohtajan paikalta, uutisoi Ilta-Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Pankin pääjohtajasta Erkki Liikasesta kirjoitettu auktorisoimaton elämäkerta paljastaa, että Liikanen toimi valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mentorina ja kannusti Urpilaista laatimaan hallitukselle uuden talouspoliittisen linjanvedon.

Kesällä 2013 Urpilainen lanseerasi hallituksen rakennepoliittisen ohjelman, mikä ei miellyttänyt SDP:n ay-siipeä. Kirjan mukaan rakennepaketti ja valtiovarainministerin Suomen Pankista saama vahva taustatuki saivat ay-siiven aloittamaan rajun kamppailun Urpilaista vastaan puolueen puheenjohtajana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) haastoi Urpilaisen helmikuussa 2014. Kirja paljastaa, että taustalla lankoja veteli puhemies Eero Heinäluoma (sd.).

– Urpilaisen taipumattomuus ja hänen Liikaselta saamansa tuki ärsyttivät vain lisää SDP:n ay-siipeä ja sitä käsissään pitänyttä Eero Heinäluomaa, joka toimi eduskunnan puhemiehenä samalla omaa presidentinvaalikampanjaansa valmistellen, kirjassa kerrotaan.

Kirjan mukaan Rinne aloitti Heinäluoman ohjeistamana laajan kampanjan Urpilaisen saamiseksi EU-vaaliehdokkaaksi. Urpilainen kuitenkin kieltäytyi ehdokkuudesta ja taisteli Liikasen kannustamana loppuun asti puheenjohtajuudesta.

Rinne valittiin SDP:n puheenjohtajaksi äärimmäisen tiukasti, äänin 257–243 toukokuussa 2014.

Liikasen elämäkerran on kirjoittanut Liikasta itseään haastattelematta Kauppalehden entinen päätoimittaja Hannu Leinonen.

Kirjasta uutisoi Ilta-Sanomat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)