Verkkouutiset

ESS: Ravintola ei päästä sisään turvapaikanhakijoita, joilla ei kunnon papereita täysi-ikäisyydestä

Heinolalainen ravintola ei ole ottanut asiakkaiksi ilman henkilöpapereita tulleita turvapaikanhakijoita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etelä-Suomen Sanomat kertoo Heinolassa toimivan ravintola Tukkijätkän käännyttäneen oveltaan muutaman kerran turvapaikanhakijoita.

Ravintolan toimitusjohtaja Mikko Jokelan mukaan heillä ei ole ollut tarvittavaa henkilöllisyystodistusta – passia, henkilökorttia, suomalaista ajokorttia – joilla he olisivat voineet todistaa olevansa täysi-ikäisiä. Jokela kertoo selvittäneensä asiaa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:ltä.

MaRa on viitannut Jokelalle vastatessaan Valviran ohjeeseen, jossa mainitaan että iän tarkastamisessa hyväksyttäviä todistuksia ovat voimassa olevat henkilökortti, passi tai ajokortti. Jos näitä ei ole, eikä henkilön iästä ole varmuutta, ei hänelle saa alkoholia myydä.

MaRan varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemen mukaan ”syrjiä ei saa, mutta tässä on aito ongelma”.

”Viranomaisperinne on että jos teet virheen, laitetaan viikoksi ovet kiinni. Näin se riski mitä virheestä voi tulla, on isompi kuin muualla”, Aittoniemi sanoo ESS:lle.

MaRa on toivonut viranomaiselta linjausta asiasta. Vastaanottokeskuksen antamaa asukaskorttia ei voi ravintolassa hyväksyä todisteeksi iästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)