Verkkouutiset

EU-parlamentti ei halua leikkauksia EU-budjettiin

Euroopan parlamentti torjui keskiviikon äänestyksessään neuvoston esittämät leikkaukset Euroopan unionin ensi vuoden talousarvioon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mepit vaativat EU:n jäsenvaltioita seisomaan poliittisten lupaustensa takana ja panostamaan kasvun ja työllisyyden edistämiseen, tutkimukseen ja kehitykseen sekä kansainvälisiin tehtäviin.

Lisäksi parlamentti edellyttää sopimusta lisärahoituksesta tälle vuodelle, ennen kuin ensi vuoden talousarviosta voidaan sopia neuvoston kanssa.

Parlamentti lisäsi ensi vuoden maksusitoumusmäärärahoja 146,38 miljardiin euroon ja maksumäärärahoja 146,42 miljardiin euroon. Parlamentti hyväksyi kantansa äänin 464 puolesta, 186 vastaan ja 46 tyhjää.

– EU:n talousarviolla, joka vastaa vain yhtä prosenttia EU:n bruttokansantulosta, voidaan vaikuttaa kansallisiin talousarvioihin ja edistää kasvua ja työllisyyttä. Meillä on samat tavoitteet kuin neuvostolla, mutta neuvosto ei haluaisi rahoittaa niitä, arvioi ensi vuoden talousarvion pääesittelijä parlamentissa, espanjalainen Eider Gardiazábal (S&D) parlamentin tiedotteessa.

Parlamentti torjui kaikki jäsenvaltioiden esittämät leikkaukset komission alkuperäiseen talousarvioesitykseen. Parlamentin jäsenet vaativat lisärahoitusta talouskasvun ja työllisyyden edistämiseen parlamentin budjettivaliokunnan suosituksen mukaisesti.

Parlamentti äänesti myös 4 miljardin euron lisäämisestä maksumäärärahoihin ensi vuodelle, jotta vuodesta 2010 lähtien kasvanut maksuvaje saataisiin pysäytettyä 25 miljardiin euroon.

Parlamentti ja neuvosto aloittavat ensi viikon tiistaina kolme viikkoa kestävät neuvottelut talousarviosta. Yhteisymmärrystä tavoitellaan 17. marraskuuta mennessä. Parlamentin on tarkoitus äänestää talousarviosta täysistunnossa 26. marraskuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)