Verkkouutiset

Sari Essayahin mukaan miesten ja naisten palkkaeroja ei hoideta takaoven kautta

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan mukaan ratkaisut miesten ja naisten palkkaeroihin on löydettävä työmarkkinapöydissä, eikä vanhempainvapaiden kautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiintiöratkaisujen sijasta nykyisiä vanhempainvapaita voidaan kristillisdemokraattien mukaan kehittää suuntaan, joilla tehdään lapsiperheiden arkea sujuvaksi ja lisätään perheiden valinnanvapautta.

– Esimerkiksi ansiosidonnaisia vanhempainvapaita pitää voida käyttää nykyistä joustavammin, sanoo puolueen puheenjohtaja Sari Essayah mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Ilkassa.

Keskustelu perhevapaajärjestelmän uudistamisesta ja sen myötä nykyisen kotihoidontuen romuttamisesta käy hänen mukaansa kuumana. Essayahin mielestä ei ole nykyaikaa, että naisia komennellaan yhteiskunnan taholta sen enempää koteihin kuin kodeista pois.

– Itse luotan täysin nykyäitien ja -isien kykyyn tehdä itsenäisiä päätöksiä ilman ulkopuolisten holhousta.

Essayah arvioi miesten ja naisten välisen palkkaeron työmarkkinoilla olevan valitettava tosiasia, ja tämän voivan myös osaltaan kaventaa perheiden todellisia valinnanmahdollisuuksia.

– Tämä asia on kuitenkin hoidettava kuntoon työmarkkinapöydissä eikä takaoven kautta perheiden arkeen puuttumalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)