Verkkouutiset

Erityisalojen toimihenkilöt sukupuolineutraalin avioliiton kannalla

Erityisalojen toimihenkilöliitto Erton jäsenistä 77 prosenttia kannattaa sukupuolineutraalia avioliittoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Erton jäsenistä 20 prosenttia vastustaa ja kolme prosenttia ei osaa sanoa.

Perjantaina 21. marraskuuta tehdyn pikakyselyn vastausprosentti oli 15,8, ja vastaajia oli yhteensä 2078. Vastausaikaa oli viisi tuntia.

Sukupuolineutraalin avioliittolain tarkoituksena on asettaa kaikki avioliittoon haluavat pariskunnat samalle viivalle. Tämä tarkoittaisi kaikkien sukupuolten yhdenvertaista oikeutta avioliittoon, eikä oikeus olisi ainoastaan miesten ja naisten välinen. Lain muuttaminen ei toisi oikeutta kirkkohäihin.

Nykyään rekisteröidyssä parisuhteessa elävä voi hakea lapsen adoptoimista vain yksin, ei yhteisenä hakijana puolisonsa kanssa. Tämän lisäksi rekisteröidyssä parisuhteessa elävä voi tällä hetkellä hakea perheen sisäistä adoptiota puolisonsa lapseen. Muutoksen jälkeen samaa sukupuolta olevilla puolisoillakin olisi oikeus hakea adoptiolasta yhdessä.

Erto on yksityisen palvelusektorin asiantuntijatehtävissä työskentelevien ammattiliitto. Erto on osa STTK:ta. Sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta puhunut SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toimi Erton puheenjohtajana vuosina 2002–2005.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)