Verkkouutiset

Loppu häämöttää eläkeneuvotteluissa

Loppu häämöttää eläkeneuvotteluissa siitä huolimatta, että neuvottelut katkesivat eilen yllättäen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eläkeneuvottelut katkesivat eilen, kun palkansaajajärjestöt toivat neuvottelupöytään uusia työelämää koskevia asioita, joista työnantajat eivät pitäneet. Työmarkkinajärjestöt jatkavat kuitenkin neuvotteluita tänään tiistaina kello 15.

Neuvotteluissa on päästy yhteisymmärrykseen siitä, miten eläkeikä määräytyy vuoden 2025 jälkeen. Lainsäädäntöön kirjataan, että eläkeikä nousee elinajanodotteen kasvaessa siten, että elinajanodotteen kasvaessa esimerkiksi kolmella kuukaudella, eläkeikä nousee kahdella kuukaudella. Eläkeiän nousu ei kuitenkaan tapahdu automaattisesti, vaan sitä ennen tarkastellaan muun muassa työllisyysastetta, joka voi vaikuttaa eläkeiän nostotarpeeseen.

Eläkeiän määräytyminen vuoden 2025 jälkeen jumitti pitkään eläkeneuvotteluita, eikä varsinaisesta vuoden 2017 eläkeuudistuksesta päästy neuvottelemaan.

Nyt myös vuoden 2017 eläkeuudistusta koskevissa kysymyksissä on lähennytty, mutta isot kysymykset ovat edelleen auki. Neuvottelupöydällä on muun muassa eläkeiän nosto, karttumat ja työeläkemaksut.

Palkansaajajärjestöt ovat varautuneet pitämään hallintojensa kokouksia huomenna keskiviikkona. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, syntyykö lopullinen neuvottelutulos keskiviikkona tai ehkäpä torstaina. Siihen vaikuttaa se, miten neuvotteluissa edistytään tänään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)