Verkkouutiset

Keskustapoliitikko varoittaa Remontti Oy:sta – ”Olisi erittäin kallista ja suuri virhe…”

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila varoittaa sosialidemokraattien valtionvarainministeri Antti Rinnettä esitetyn Remontti Oy:n mahdollisista sudenkuopista. Hänen mukaansa ehdotettu toimintamalli voisi olla erittäin kallis ja suuri virhe.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) varoittaa tiedotteessaan valtiovarainministeri Antti Rinnettä (sd.) tämän kaavaileman Remontti Oy:n mahdollisista sudenkuopista.

Anttilan mukaan Senaatti-kiinteistöt on ehdottanut valtion rakennuttajayhtiötä, ”joka merkitsisi koulurakennusten omistusten siirtoa valtioenemmistöiselle kiinteistöyhtiölle, joka korjaisi koulut ja sen jälkeen tarvitaan koulurahasto, josta kiinteistöyhtiölle maksettaisiin vuokraa koulun käytöstä”. Malli olisi hänen mielestään samantapainen, kuin valtion omistamalla kiinteistöyhtiö Senaatti-kiinteistöillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Anttilan mukaan yhtiön toiminta valtion toimitilojen vuokraajana on aiheuttanut paljon kritiikkiä, mikä näkyy selvästi tarkastusvaliokunnan keväisessä mietinnössä. Yhtiö ei ole pystynyt Anttilan mukaan useissa kohteissa kohtuuhintaiseen rakentamiseen ja vuokrat ovat kohtuuttoman korkeita alueen vuokratasoon verrattuna.

”Senaatti on tulouttanut valtiolle noin 100 miljoonaa euroa tuloja vuosittain ja se tapahtuu sen vuokralaisia kurittamalla.”

Anttilan mielestä koulujen omistuksen siirto valtion kiinteistöyhtiölle ja rahaston perustaminen vuokrien maksamiseksi Senaatin tyyppiselle toiminnalle olisi erittäin kallista ja suuri virhe.

”Suosittelen Rinteelle perehtymistä tarkastusvaliokunnan Senaatti-kiinteistöistä tehtyyn mietintöön ennen kuin hän ja hallitus tekevät lopullisia linjauksia homekoulujen korjaamismallista”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)