Verkkouutiset

Akavan Erityisalat valmis keskustelemaan palkansaajayhteistyön tiivistämisestä

Akavan Erityisalojen mielestä palkansaajaliikkeen yhteistyön tiivistämistä on voitava pohtia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Emme kuitenkaan hyväksy toimintatapaa, jossa Akava keskusjärjestönä pidetään sivussa keskusteluista, arvioi Akavan Erityisalojen toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki keskusjärjestöjen yhdistymissuunnitelmista noussutta julkisuutta.

Akavan Erityisalat ja kaksi muuta akavalaista liittoa oli saanut kutsun maanantaina eri keskusjärjestöjä edustavien liittojen yhteistyön tiivistämistä pohtineeseen epäviralliseen palaveriin, jossa uuden keskusjärjestön perustamista koskeva suunnitelma olikin yllättäen jo pitkällä. Akavan Erityisalat ei ole tiedotteen allekirjoittajien joukossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder arvioi aiemmin tiistaina, että Akavan ääni hukkuisi jättikeskusjärjestössä.

– Olemme sitoutuneet Akavan nykyiseen strategiaan, jonka mukaan koulutetut palkansaajat tarvitsevat oman keskusjärjestön. Meidän on kuitenkin jatkuvasti pohdittava, miten suomalaista ay-liikettä tulee uudistaa niin, että jäsentemme edunvalvontaa saadaan hoidettua parhaalla tavalla, Luomanmäki toteaa.

Yhteistyön tiivistäminen voi hänen mukaansa olla tässä yksi mahdollisuus, josta on keskusteltava.

– Toin maanantain kokouksessa esille mielipiteeni siitä, että Akava olisi pitänyt kutsua palaveriin mukaan. Tiedotimme käydyistä keskusteluista heti palaverin jälkeen myös Akavan puheenjohtajalle, sanoo Luomanmäki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)