PS-nuorten Tynkkynen sisäministeri Orpolle: Miksi maahanmuuttoa ei hillitä kaikin keinoin?

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ottaisi mallia Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta perheenyhdistämisen kiristyksissä.

  • LKS 20160108 - Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen osallistui Itsenäinen Suomi -kulkueeseen, joka valmistautui marssimaan Helsingin Kansalaistorilta Töölöntorille itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2015. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Sebastian Tynkkynen.

    ()

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ihmettelee, miksi nyt ei käytetä kaikkia keinoja maahanmuuton hillitsemiseksi.

Tynkkysen mukaan aikaisemmin hallituksen 80-kohtaisessa turvapaikkapoliittisessa ohjelmassa linjattiin, että perheenyhdistämisdirektiiviä sovelletaan täysimääräisesti. Hänen mukaansa nyt lausuntokierroksella olevasta lakiluonnoksesta puuttuvat kokonaan asumisaika- ja asuntovaatimus, avio- ja avopuolisoiden ikävaatimus sekä vaatimus alkeellisesta kielitaidosta.

– Me voisimme vaatia perheenyhdistämisen ehtona 21 vuoden ikää, kahden vuoden maassaoloa, riittävän kokoista asuntoa sekä suomen kielen alkeita. Kokoomusministeri (sisäministeri) Petteri Orpo, miksi heitit roskiin nämä työkalut maahanmuuton hillitsemiseksi, vaikka yhdessä sovittiin, että kaikki keinot käytetään? Kirjoitatte suomalaisille veronmaksajille tahallaan isomman laskun, Sebastian Tynkkynen toteaa tiedotteessaan.

Perussuomalaisten nuorten mielestä lakiluonnoksessa hyvää on esimerkiksi toimeentuloedellytyksen käytön laajentaminen kaikkiin Suomen kansalaisiin, sillä kansainvaelluksen mukana tulleista maahanmuuttajista voi jo muutaman vuoden päästä tulla Suomen kansalaisia.

Nuorten mukaan kokoomuksesta kuitenkin ehdotettiin jo tämänkin työkalun hylkäämistä.

– Koko ajan kasvava määrä Suomen kansalaisten tekemistä perheenyhdistämisistä koskee kansalaisuuden saaneiden ja Suomessa syntyneiden ulkomaalaistaustaisten henkilöiden perheenyhdistämisiä. Kasvaneiden turvapaikanhakijamäärien takia kansalaistamiset lisääntyvät lähivuosina, jolloin kokoomuskansanedustaja Arto Satosen ehdotuksen mukaisesti tälle joukolle tulisi mahdolliseksi ilman kriteerejä tapahtuva massiivinen perheenyhdistämisten toteuttaminen. Nyt järki käteen, vetoaa 1. varapuheenjohtaja Aleksi Hernesniemi.

Perussuomalaisten nuorten mukaan Norja, Ruotsi ja Tanska ovat menneet tuoreissa perheenyhdistämiskiristyksissään huomattavasti Suomea pidemmälle. Toimeentuloedellytysten ohella heillä myös asumisaika- ja puolisoiden ikärajavaatimukset ovat käytössä - myös omille kansalaisille.

– Ihmissalakuljettajat markkinoivat Suomea maana, jossa pääministeri tarjoaa asuntonsa käyttöön. Sen lisäksikö pitäisi olla vielä Pohjoismaiden löysimmät perheenyhdistämiskriteerit, kysyy puheenjohtaja Tynkkynen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.