Verkkouutiset

Timo Soini varoittaa työmarkkinajärjestöjä: On vaarallista, jos saavutukset jyrätään raunioiksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja uskoo, että liittotasolla tehtävällä sopimisella saadaan parempia tuloksia sekä yritysten että työntekijöiden näkökulmasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtajan, ulkoministerin Timo Soinin mukaan Suomi on vihdoin saatu talouskasvun tielle, jonka ansiosta työllisyys on kohentunut.

– Kasvu on vasta oraalla. Investointi-ilmapiiri on merkittävästi parantunut. Tämä kehitys on mahdollistettu ratkaisuhakuisella yhteistyöllä kolmikannassa. Vaikeiden vaiheiden jälkeen on hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen keskinäistä luottamuspääomaa kasvatettu, Soini sanoo.

– On vaarallista, jos työnantajajärjestöt ja ay-liike jyräävät keskinäisellä riitelyllä kaiken nyt saavutetun raunioiksi. Tässä taistelussa häviävät vain suomalaiset duunarit ja yritykset. Maltti on nyt valttia. Uskon, että keskusjärjestösopimusten tilalle pystytään liittotasolla räätälöimään alakohtaisesti työntekijöiden kannalta turvallisemmat ja yrityksen kannalta toimivammat sopimukset.

Soinin mukaan työmarkkinaosapuolille pitäisi antaa työrauha sopimusten solmimiseen.

– Jos sopimuksia ei saada aikaan, vaihtoehto on lakitie. Korvata sopimukset lailla, on aina huono vaihtoehto niin työtekijöille kuin työnantajillekin. Se tuhoaa vakautta ja ennustettavuutta varmistaneen Suomen sopimusmallin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)