PS:n Sampo Terho HS:ssa: Fanaatikon johtama puolue ei saisi riittävää kannatusta

– Tällainen puolue ei valitse johtajikseen fanaatikkoja, perussuomalaisten johtoon pyrkivä ryhmäjohtaja sanoo.

  • LKS 20170311 Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ja puheenjohtajaehdokas, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (oik.) perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 11. maaliskuuta 2017. Perussuomalaiset avasi samalla kuntavaalikampanjansa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Jussi Halla-aho (vas.) ja Sampo Terho pyrkivät perussuomalaisten johtoon.

    ()

Sampo Terho vastaa Helsingin Sanomien julkaisemassa mielipidekirjoituksessaan kolumnisti Yrjö Raution tekstiin, jonka mukaan perussuomalaisia uhkaa puheenjohtajavaihdoksen myötä "pimeyden ja pahuuden" aikakausi.

Terhon mukaan puolueen arvopohja ei ole muuttumassa.

– Raution viittaukset natseihin ja fasisteihin ovat niin ala-arvoisia, etten vaivaudu niihin vastaamaan. Kansallismielisiä toki puolueena olemme, mutta Snellmanin hengessä ilman mitään Raution maalailemia demonisia salajuonia. Haluamme ylläpitää kieltämme, kulttuuriamme ja elämäntapaamme osana monimuotoista maailmaa. Pimeys ja pahuus ovat kaukana suomalaisesta kansallismielisyydestä, jonka perinteisiä ihanteita ovat sivistys, yhteisöllisyys ja epäitsekkyys.

Terhon mukaan Suomea eivät uhkaa oikeistoradikalismi tai rasismin hyökyaalto.

– Puoluekenttämme koostuu noin kymmenestätuhannesta tavallisesta suomalaisesta, joiden edustamaa liikettä viime eduskuntavaaleissa äänesti yli puoli miljoonaa tavallista suomalaista. Tällainen puolue ei valitse johtajikseen fanaatikkoja, ja jos valitsisi, puolue ei Suomessa saisi riittävää kannatusta noustakseen uhkaksi kenellekään, Terho kirjoittaa.

– Merkittävin fasistinen piirre, jonka yleisyys itseäni Suomessa huolettaa, on halu leimata, häpäistä ja vaientaa erimielisiä ihmisiä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.