Verkkouutiset

PS:n Sampo Terho HS:ssa: Fanaatikon johtama puolue ei saisi riittävää kannatusta

– Tällainen puolue ei valitse johtajikseen fanaatikkoja, perussuomalaisten johtoon pyrkivä ryhmäjohtaja sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sampo Terho vastaa Helsingin Sanomien julkaisemassa mielipidekirjoituksessaan kolumnisti Yrjö Raution tekstiin, jonka mukaan perussuomalaisia uhkaa puheenjohtajavaihdoksen myötä ”pimeyden ja pahuuden” aikakausi.

Terhon mukaan puolueen arvopohja ei ole muuttumassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Raution viittaukset natseihin ja fasisteihin ovat niin ala-arvoisia, etten vaivaudu niihin vastaamaan. Kansallismielisiä toki puolueena olemme, mutta Snellmanin hengessä ilman mitään Raution maalailemia demonisia salajuonia. Haluamme ylläpitää kieltämme, kulttuuriamme ja elämäntapaamme osana monimuotoista maailmaa. Pimeys ja pahuus ovat kaukana suomalaisesta kansallismielisyydestä, jonka perinteisiä ihanteita ovat sivistys, yhteisöllisyys ja epäitsekkyys.

Terhon mukaan Suomea eivät uhkaa oikeistoradikalismi tai rasismin hyökyaalto.

– Puoluekenttämme koostuu noin kymmenestätuhannesta tavallisesta suomalaisesta, joiden edustamaa liikettä viime eduskuntavaaleissa äänesti yli puoli miljoonaa tavallista suomalaista. Tällainen puolue ei valitse johtajikseen fanaatikkoja, ja jos valitsisi, puolue ei Suomessa saisi riittävää kannatusta noustakseen uhkaksi kenellekään, Terho kirjoittaa.

– Merkittävin fasistinen piirre, jonka yleisyys itseäni Suomessa huolettaa, on halu leimata, häpäistä ja vaientaa erimielisiä ihmisiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)