Verkkouutiset

”Vihreiden jättäytyessä hallituksesta bioenergiatuotanto voi saada uutta vauhtia”

RKP:n kansanedustaja Mats Nylund ilmoittaa kannattavansa kokoomuksen Janne Sankelon ehdotusta alentaa turpeen ja metsähakkeen veroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– RKP:ssä meillä on valmius tarkastaa turpeen ja metsähakkeen verotaso. Koska ministeri Jan Vapaavuori (kok.), jolla on vastuu energiakysymyksistä, on myös valmis tarkastamaan hallituksen linjauksia, asia voi edetä. Vihreiden jättäytyessä hallituksesta kotimainen bioenergiatuotanto voi saada uutta vauhtia, kansanedustaja Mats Nylund (r.) sanoo.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Janne Sankelo kertoi tänään Verkkouutisille, että puolue on valmis muuttamaan kotimaisten polttoaineiden veroperusteita jo ensi vuodesta alkaen.

Nylundin mukaan biopolttoainevoimala Alholmens kraft tarvitsee turvetta tuotannossaan. Veronkorotukset ovat heikentäneet turpeen kilpailukykyä ja edistäneet ulkomaalaisen kivihiilen käyttöä. Verokevennys tarkoittaisi, että voimala voisi jälleen käyttää uusiutuvaa energiaa voimanlähteenä.

– On erittäin tärkeätä, että voimme nostaa kotimaisen polttoaineen osuutta energiatuotannossamme. Turve ja metsähakke ovat tässä avainasemassa, Nylund sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)