Verkkouutiset

Kansanedustaja Demokraatille: Demareiden kannettava vastuu Suomen puolustuskyvystä

Kansanedustaja Johannes Koskisen mielestä puolustusvoimat ei selviä sitä odottavista haasteista nykyisillä määrärahoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusvoimat ei selviä sitä odottavista haasteista nykyisillä määrärahoilla, arvioi SDP:n kansanedustaja Johannes Koskinen.

– Säästöt puolustusvoimista verrattuna muihin hallinnonaloihin ovat olleet kovia samalla, kun toimintaympäristömme on muuttunut vaikeammaksi. Suomen puolustuskyky pitää ottaa tosissaan ja se tarkoittaa tiettyjen aukkojen paikkaamista budjetissa, Koskinen sanoo Demokraatille.

Koskinen on toiminut vuoden 2013 syksystä lähtien puolustusministeriön asettaman puolustuksen pitkän aikavälin haasteita tarkastelevan selvitysryhmän varapuheenjohtajana. Puolustusvoimien oman arvion mukaan lisämäärärahojen tarve olisi 150 miljoonaa euroa tulevan vaalikauden aikana. Tasokorotus olisi vuosittain kolmen vuoden ajan 50 miljoonaa euroa.

– Työryhmässä olemme katsoneet, että keskeisin Suomen puolustusta koskeva haaste on, miten pystymme ylläpitämään uskottavan puolustuksen.

Puolustusvoimat on ollut säästökuurilla sen jälkeen, kun puolustusvoimauudistus käynnistyi vuonna 2012. Uudistuksessa puolustusvoimat on velvoitettu tekemään yhteensä 825 miljoonan euron menosäästöt. Säästöjä on tehty tähän mennessä esimerkiksi hankintarahoja supistamalla ja lakkauttamalla kokonaisia varuskuntia.

Koskisen mukaan SDP nojaa edelleen liittoutumattomuuteen, koko maan puolustamiseen ja asevelvollisuusarmeijaan pohjautuvaan puolustusstrategiaan.

– On syytä olla realisteja. Ottaen huomioon maantieteellisen asemamme ja tämän ajan, jossa levottomuus ympärillämme on lisääntynyt. Kyllä sosialidemokraattien pitää kantaa vastuu siitä, että Suomen puolustuskyky on kohdallaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)