Verkkouutiset

Yle: Satakunta turvapaikanhakijaa epäiltyinä seksuaalirikoksesta

Turvapaikanhakijoiden osuus kaikista seksuaalirikosepäilyistä on ollut tähän mennessä 7–8 prosenttia, kertoo Ylen selvitys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yle keräsi kaikista poliisilaitoksista tiedot seksuaalirikoksista, joissa tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa.

Tilastot kattavat kaikki seksuaalirikokset lievistä ahdisteluista törkeisiin raiskauksiin ja ajanjakson viime syksystä lähes tähän päivään. Tapauksia kertyi yhteensä 76–79.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ne ovat epäiltyjä tekoja eli poliisille tulleita ilmoituksia. Yksi teko voi sisältää useita rikosnimikkeitä (esimerkiksi raiskaus ja hyväksikäyttö) tai useita epäiltyjä tekijöitä.

Joukossa on 12–13 turvapaikanhakijoiden välistä tapausta, eli kantaväestöön kohdistuneita tapauksia on 63–67.

Kaksi ilmoitettua joukkoraiskausta ovat molemmat pääkaupunkiseudulta. Muita joukkotekoja tai sen yrityksiä on tullut ilmi kahdeksan (esimerkiksi ahdistelu, hyväksikäyttö, seksipalvelujen ostoyritys). Yhdessä yrityksessä turvapaikanhakijoiden mukana oli kaksi kantasuomalaista.

Ylen tilastoon eivät sisälly uudenvuoden tapauksista ne, joiden epäillyistä tekijöistä ei ole saatu varmuutta. Helsingin poliisi luovutti Ylelle vain rikosepäilyt, joissa turvapaikanhakijan status on varmistettu.

Turvapaikanhakijoita on kirjattu epäillyiksi yli sata. Heistä kuitenkin joka neljäs on jäänyt tuntemattomaksi, eli henkilön turvapaikanhakijastatuksesta ei ole varmaa tietoa.

Varmuudella turvapaikanhakijoita on epäiltyinä koko maassa yhteensä 73–75. Jokusen heistä tiedetään peruneen turvapaikkahakemuksensa, mutta poliisin tietoon ei ole tullut henkilöitä, jotka olisivat saaneet myönteisen turvapaikkapäätöksen tutkinnan aikana.

On muistettava, että rikosepäilyissä on kyse epäilyistä, kunnes tuomioistuin on antanut lainvoimaisen tuomion.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)