Yle: Satakunta turvapaikanhakijaa epäiltyinä seksuaalirikoksesta

Turvapaikanhakijoiden osuus kaikista seksuaalirikosepäilyistä on ollut tähän mennessä 7–8 prosenttia, kertoo Ylen selvitys.

  • LKS 20150624 - LKS 20141127 - LKS 20120314 - LKS 20111024 - Raiskaus. ... A woman fell victim of rape. LEHTIKUVA / JUSSI HELTTUNEN

    Varmuudella turvapaikanhakijoita on epäiltyinä koko maassa yhteensä 73–75.

    ()

Yle keräsi kaikista poliisilaitoksista tiedot seksuaalirikoksista, joissa tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa.

Tilastot kattavat kaikki seksuaalirikokset lievistä ahdisteluista törkeisiin raiskauksiin ja ajanjakson viime syksystä lähes tähän päivään. Tapauksia kertyi yhteensä 76–79.

Ne ovat epäiltyjä tekoja eli poliisille tulleita ilmoituksia. Yksi teko voi sisältää useita rikosnimikkeitä (esimerkiksi raiskaus ja hyväksikäyttö) tai useita epäiltyjä tekijöitä.

Joukossa on 12–13 turvapaikanhakijoiden välistä tapausta, eli kantaväestöön kohdistuneita tapauksia on 63–67.

Kaksi ilmoitettua joukkoraiskausta ovat molemmat pääkaupunkiseudulta. Muita joukkotekoja tai sen yrityksiä on tullut ilmi kahdeksan (esimerkiksi ahdistelu, hyväksikäyttö, seksipalvelujen ostoyritys). Yhdessä yrityksessä turvapaikanhakijoiden mukana oli kaksi kantasuomalaista.

Ylen tilastoon eivät sisälly uudenvuoden tapauksista ne, joiden epäillyistä tekijöistä ei ole saatu varmuutta. Helsingin poliisi luovutti Ylelle vain rikosepäilyt, joissa turvapaikanhakijan status on varmistettu.

Turvapaikanhakijoita on kirjattu epäillyiksi yli sata. Heistä kuitenkin joka neljäs on jäänyt tuntemattomaksi, eli henkilön turvapaikanhakijastatuksesta ei ole varmaa tietoa.

Varmuudella turvapaikanhakijoita on epäiltyinä koko maassa yhteensä 73–75. Jokusen heistä tiedetään peruneen turvapaikkahakemuksensa, mutta poliisin tietoon ei ole tullut henkilöitä, jotka olisivat saaneet myönteisen turvapaikkapäätöksen tutkinnan aikana.

On muistettava, että rikosepäilyissä on kyse epäilyistä, kunnes tuomioistuin on antanut lainvoimaisen tuomion.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.