Kokoomuksen Wallinheimo: Juhlapyhät sujuvammiksi, viinit ruokakauppoihin

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja haluaa alkoholilainsäädäntöön rohkeita uudistuksia.

  • LKS 20150915 Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo hyväntuulisena Forssan torilla Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä Forssassa 1. syyskuuta 2015.

    Sinuhe Wallinheimo.

    ()

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo on tyytyväinen hallituksen päätöksen kumota liikeaikalaki vuoden alussa. Wallinheimo sanoo tiedotteessaan, että voittajia uudistuksessa ovat niin kuluttajat kuin kaupat.

Wallinheimon mukaan kauppojen aukiolon vapauttamisen ansiosta ihmisille jää pääsiäisenä ja muina juhlapyhinä enemmän aikaa vietettäväksi perheen ja ystävien seurassa, kun aika ei kulu kauppojen ruuhkissa.

Suomalaisten juhlapyhistä olisi hänen mukaansa kuitenkin mahdollista tehdä vieläkin sujuvampia.

‒ Olisiko meillä jo ensi vuonna mahdollisuus viettää pääsiäistä, jossa pääsiäisaterialle sopivat juomat olisivat nykyistä kätevämmin saatavilla? Kauppojen vapaampi aukioloaika on alleviivannut meidän nykyisen alkoholipolitiikan kummallisuuksia erityisesti juhlapyhien aikana. Ehkäpä jo ensi vuoden pääsiäissunnuntain lampaan seuraksi voi hakea punaviinin tai kotimaisen pienpanimo-oluen lähikaupasta, Wallinheimo sanoo.

Hän peräänkuuluttaa rohkeaa alkoholilainsäädännön uudistamista lain valmistelulta sekä perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulalta:

‒ Toivottavasti asiasta vastaava ministeri Juha Rehula ottaa kansan toiveet sujuvammasta pääsiäisestä huomioon alkoholilakiehdotusta työstäessään.

Hallituksen on tarkoitus sopia uuden alkoholilain sisällöstä lähiviikkojen aikana.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.