Verkkouutiset

”Pötypuhetta että virkamiehet puuttuvat nippeleihin”

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry kertoo olevansa tyrmistynyt toistuvista julkisuudessa esitetyistä väitteistä, joiden mukaan Suomen julkisen sektorin työntekijämäärä olisi liian suuri ja työntekijät tehottomia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On pötypuhetta, että virkamiehet ovat nippeleihin puuttuvia tehottomia byrokraatteja! Esimerkiksi EU:n vertailuissa Suomen valtionhallinto on todettu jäsenmaista tehokkaimmaksi, toteaa liiton puheenjohtaja Mikko Eskola tiedotteessaan.

Hänen mukaansa on karu totuus, että esimerkiksi valtionhallinnosta on eläköitymisten ja rekrytointikieltojen takia vähennetty väkeä jo useiden vuosien ajan, mutta virastojen tehtävämäärä on siitä huolimatta pysynyt samana tai monissa tapauksissa jopa kasvanut.

– Tehostamispaineet ovat olleet valtionhallinnossa kovat jo kymmenen vuoden ajan. Jos henkilöstön määrää päädytään entisestään vähentämään, myös hallinnolle osoitetun tehtävämäärän pitäisi vähentyä samassa suhteessa, Eskola vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)