Verkkouutiset

Vasemmistoliitosta kysellään, onko Yrittäjien ja EK:n tavoitteena avoin työmarkkinasota

Kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) arvostelee Suomen Yrittäjiä ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK:ta aggressiivisesta hyökkäyksestä sopimusyhteiskuntaa vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jari Myllykosken mukaan järjestöjen toimet eivät luo uskoa, että niiden tavoitteena on aito paikallinen sopiminen, vaan tarkoituksena näyttää olevan pikemminkin paikallinen sanelu ja avoin työmarkkinasota.

– EK ilmoitti irtisanovansa joukon keskusjärjestösopimuksia ja nyt Suomen Yrittäjät jo ohjeistaa yleissitovia työehtosopimuksia noudattavia yrityksiä, että näiden ei tarvitse tilittää työntekijöidensä jäsenmaksuja ammattiliittoihin, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Myllykosken mukaan järjestöjen kovasta linjasta kertoo myös haluttomuus tunnustaa luottamusmiehen asemaa paikallisessa sopimisessa.

– Suomen Yrittäjille tarjottiin kuin kukkaa kämmenellä mahdollisuutta ottaa käyttöön yleissitovien työehtosopimusten paikallisen sopimisen mahdollisuudet, mutta luottamusmiehen asema oli järjestölle liikaa.

– Esimerkiksi Uudenmaan alueella teknologiateollisuuden yleissitovan työehtosopimuksen toimialalla on arvion mukaan noin 60 prosentissa järjestäytymättömistä yrityksistä valittu luottamusmies. Näiltä yrityksiltä Suomen Yrittäjät eväsi paikallisen sopimisen laajentamisen, Myllykoski ihmettelee.

Myllykosken mukaan Suomen Yrittäjien ja EK:n toimintaa näyttää ohjaavan liiaksi ideologinen halu murjoa sopimusyhteiskuntaa, eikä käytännönläheinen pyrkimys työmarkkinoiden ja kansantalouden parhaaseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)