Verkkouutiset

Onko tässä enää järkeä? – SS: Viitisenkymmentä vaalikonetta

Eduskuntavaaliehdokkaat tuskailevat kasvavan vaalikonemäärän kanssa, kirjoittaa Savon Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Huhtikuun eduskuntavaalien alla äänestäjille on tarjolla peräti viitisenkymmentä vaalikonetta. Se on reilusti enemmän kuin viime eduskuntavaaleissa ja jopa tuplamäärä toissa eduskuntavaaleihin verrattuna. Ja määrä on pikemminkin kasvamassa, kuin vähenemässä.

Osa ehdokkaista on jo ehtinyt tuskailla julkisuudessa vaalikoneiden määrää ja niihin käytettyä aikaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Niitä saattaa tulla vielä jonkin verran lisää, sanoo vaalikoneita pitkään tutkinut yliopistonlehtori Juri Mykkänen Helsingin yliopiston politiikan ja talouden tutkimuksen laitokselta.

Hänen mukaansa vaalikoneet ovat kansalaisjärjestöille ja muille yhteiskunnallisille toimijoille tapa nostaa omia näkökantojaan ehdokkaiden tietoisuuteen.

– Uskon, että yhteiskunnallisilla toimijoilla säilyykin motivaatio tehdä näitä myös tulevissa vaaleissa, eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Ville Pitkänen arvioi Savon Sanomissa.

Tutkijat ennakoivat ehdokkaiden tulevaisuudessa valikoivan yhä enemmän, mihin vaalikoneeseen he vastaavat. Tällä kertaa yhden eduskuntavaaliehdokkaan on täytettävä yli 20 vaalikonetta, jos hän haluaa olla kaikissa mahdollisissa mukana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)