Verkkouutiset

Niinistö ja Utva: tilanne Ukrainassa yhä erittäin vakava

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta Utva keskustelivat tiistaina Ukrainan tilanteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokouksessa keskusteltiin kansainvälisistä pyrkimyksistä pysäyttää Ukrainan tilanteen kärjistyminen edelleen. Myös toimista kriisin ratkaisun edistämiseksi keskusteltiin.

Suomi noudattaa Utvan ja presidentti Sauli Niinistön mukaan asiassa EU:n yhdessä tekemiä linjauksia, joista viimeisin annettiin valtion ja hallitusten päämiesten kokouksesta viime torstaina. EU tuomitsi tuolloin Venäjän toimet ja vaati maata vetämään joukkonsa Ukrainasta. EU kannattaa kriisin ratkaisussa diplomatian keinoja, mutta myös Venäjää vastaan asetettavia pakotteita väläytettiin.

Suomen 2. maaliskuuta antama kannanotto on Suomen johdon mukaan edelleen ajankohtainen. Presidentti ja Utva totesivat tuolloin, että tilanne Ukrainassa, erityisesti Krimin niemimaalla, on erittäin vakava.

Suomen mielestä voimakeinoilla uhkaaminen ja niiden käyttö ovat tuomittavia ja YK:n peruskirjan ja kansainvälisen oikeuden vastaisia. Kannanoton mukaan Venäjän sotilaalliset toimet loukkaavat Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta. Pyrkimystä Krimin alueen haltuun ottamiseksi ei Suomen mielestä voida hyväksyä.

Yle Uutisten mukaan Niinistö on tyytyväinen siihen, että Venäjä lupasi maanantaina ulkoministeri Sergei Lavrovin suulla, että maa toimittaa Yhdysvaltain antamaan kriisin ratkaisuehdotukseen vastaehdotuksen mahdollisimman pian.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)