Verkkouutiset

”Tukeeko perusporvarihallitus kansainvälistä rikollisuutta?”

Vasemmistoliiton kansanedustajan mukaan tupakkaveron raju korotus voi johtaa tupakoiden hakemiseen naapurista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton kansanedustaja Kari Uotila on otsikoinut tiedotteensa ”Tukeeko perusporvarihallitus tupakkaveron rajulla nostolla kansainvälistä rikollisuutta?”.

Kari Uotila kysyy blogissaan, voiko hallituksen ”liian suuri tupakkaveron korotus (johtaa) kasvavaan kansainväliseen rikollisuuteen, josta perussuomalaiset aiemmin ovat olleet kovasti huolissaan”.

Hänen mukaansa hyvästä tarkoituksesta huolimatta tupakkaveron kiristäminen ei ole yksinkertainen yhtälö, sillä 270 miljoonan euron korotuksen toimivuus käyttäytymistä ohjaavana on hyvin epävarmaa.

– Kahdeksan euron askihinta luo entistäkin kovempaa painetta siihen, että tupakat haetaan naapurista ja verot jäävät valtiolta saamatta. Matkustajatuonti ja salakuljetus tulevat varmasti lisääntymään, hän toteaa.

– Saattaakin olla, että huikeiden verotuottojen ja kansanterveyden sijaan lopputuloksena on tupakkaostojen siirtyminen pimeille markkinoille, terveyshaittojen pysyminen ennallaan sekä rikollisuuden ja kilpailun vääristymän lisääntyminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)