Verkkouutiset

Ulkomaan kansalainen saa jatkossa helpommin henkilötunnuksen

Ulkomaan kansalaisen voi saada suomalaisen henkilötunnuksen joulukuun alusta alkaen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Paikallispoliisi ja Maahanmuuttovirasto voivat tulevaisuudessa tallentaa ulkomaan kansalaisen suppeat perustiedot väestötietojärjestelmään, jos tietojen tallentamista on pyydetty oleskelulupahakemuksen tai oleskeluoikeuden rekisteröinnin yhteydessä.

Lisäksi ehtona on, että oleskelulupa myönnetään tai oleskeluoikeus rekisteröidään. Tässä yhteydessä ulkomaan kansalaiselle annetaan suomalainen henkilötunnus.

Valtiovarainministeriön mukaan uudistus nopeuttaa henkilötunnuksen saamista, koska sitä ei tarvitse näissä tapauksissa enää erikseen hakea maistraatista. Henkilötunnus helpottaa esimerkiksi monien käytännön asioiden hoitamista Suomessa.

Rakennustunnus käyttöön

Lisäksi valtioneuvosto muutti asetusta väestötietojärjestelmästä.

Väestötietojärjestelmässä otetaan käyttöön niin sanottu pysyvä rakennustunnus, jonka avulla rakennukset pystytään yksilöimään tehokkaammin viranomaisten järjestelmien välillä.

Valtiovarainministeriön mukaan tämä vähentää ihmistyön määrää rekisterien ylläpidossa, joten viranomaisilla jää enemmän aikaa asiakaspalveluun ja asiantuntijatehtäviin.

Rakennustunnus otetaan käyttöön 10. marraskuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)