Verkkouutiset

TS: Turvapaikanhakijoita haluaa kääntyä kristinuskoon – reaktioita pelätään

Osa islaminuskoisista turvapaikanhakijoista haluaa kääntyä kristinuskoon. Kirkko suhtautuu asiaan varovaisen myönteisesti, mutta molemmat pelkäävät muiden muslimien reaktioita, kirjoittaa Turun Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turussa parikymmentä turvapaikanhakijaa on ilmaissut kiinnostuksensa kääntyä kristinuskoon. Kahdeksan käy rippikoulua ja kolme on ilmoittanut haluavansa kasteen.

Kääntymistä harkitsevat ovat pääosin irakilaisia. Kirkko on ohjeistanut seurakuntia suhtautumaan asiaan hyvin varoen.

– Me emme halua antaa mielikuvaa, että käytämme hädänalaisia ihmisiä hyväksi. Yhteiskuntarauhan ja uskonnonvapauden takia me emme myöskään halua näyttäytyä muslimeille tahona, joka aktiivisesti yrittää käännyttää heitä, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniajohtaja Teemu Hälli kertoo lehdessä.

Islamin jyrkin tulkinta pitää uskosta luopumista kuolemalla rangaistavana rikoksena. Turussa kääntymistä harkitsevien kerrotaan olevan yhteisönsä reaktioista erittäin peloissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)