Verkkouutiset

Tällä laskurilla näet kuinka suuri tienkäyttömaksusi olisi

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin laskurilla voi autoilija vertailla, mitä uudenmallinen liikenteen hinnoittelu saattaisi tarkoittaa hänen kohdallaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikenne- ja viestintäministeriö on selvittänyt mahdollisen liikenneverkkoyhtiön perustamista. Ministeriön ehdotuksen mukaan yhtiö rahoittaisi toimintaansa muun muassa tieverkon käytöstä kerättävillä maksuilla.

Trafin verkosivuilla on LIVE-laskuri, jonka avulla jokainen voi vertailla asiakasmaksuja ja laskea, mitä uudenmallinen liikenteen hinnoittelu saattaisi hänen kohdallaan tarkoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Laskuriin syötetään tiedot auton käyttöönottovuodesta, kokonaismassasta, päästöistä, vuotuisesta ajosuoritteesta, valtion tieverkon käytöstä, kulutuksesta, käyttövoimasta ja arvosta. Vastauksena laskuri kertoo verojen ja maksujen määrän.

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää, että autoilijoiden kokonaisrasitus ei kuitenkaan kasvaisi, koska samalla nykyisiä liikenteen veroja alennettaisiin.

Ministeriön torstaina julkaistu ehdotus selvitykseksi liikenneverkkoyhtiöstä lähtee laajalle lausuntokierrokselle. Ensi maanantaina avataan kansalaiskeskustelu Ota kantaa -palvelussa, minkä lisäksi palautetta voi antaa sähköpostitse osoitteella live(at)lvm.fi.

Asiakasmaksuja voi vertailla LIVE-laskurilla osoitteessa http://www.trafi.fi/live-laskuri.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)