Verkkouutiset

Nuoret jäävät taas luuhaamaan kotiin – tosin selvästi harvemmin kuin 20 vuotta sitten

Kotona asuvien nuorten osuus on pienentynyt selvästi viimeisten 20 vuoden aikana, mutta viime vuosina osuuden pienentyminen on pysähtynyt.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen mukaan kotona asuvien 20–24-vuotiaiden osuus on pienentynyt selvästi viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, mutta viime vuosina osuus on tasaantunut noin neljännekseen.

Nuorten muuttoa lapsuudenkodista kuvataan tilastossa ”perheessä lapsen asemassa olevien” 20–24-vuotiaiden määrällä. Viime vuonna tällaisten nuorten suhteellinen osuus ikäryhmästä jopa kasvoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tilastokeskus arvioi, että lapsen asemassa olevien nuorten osuuden kasvu liittynee kotoa muuttamisen lykkääntymiseen myöhempään ajankohtaan ja kotiin palaamiseen.

Vuonna 1995 lapsen asemassa oli vielä 42 prosenttia 20–24-vuotiaista, mutta viime vuoden lopussa osuus oli enää 25 prosenttia.

Nuoret naiset itsenäistyvät ja muuttavat lapsuudenkodista nuoria miehiä aiemmin. Nykyisin vajaa kolmannes miehistä asuu vanhempien luona vielä 20–24-vuotiaina, kun taas naisista vain 18 prosenttia.

Kolmekymmenvuotiaista miehistä kuusi prosenttia asui vanhempien luona, mutta naisista vain kolme prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)