Verkkouutiset

Tahdon2013: Tasa-arvoisen avioliittolain kannatus kasvanut viime syksystä

Tahdon2013-kampanjan mukaan 65 prosenttia suomalaisista kannattaa nyt avioliittolain muuttamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime syksynä Tahdon2013-kampanjan Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä 58 prosenttia kaikista vastaajista kannatti lakimuutosta.

Tahdon2013-kampanjan puheenjohtaja Senni Moilasen mukaan kyselyä on sittemmin kritisoitu siitä, että siihen vastanneet eivät olisi olleet tietoisia siitä, että avioliittolain muutos oikeuttaisi parit hakemaan ulkoista adoptiota.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Moilasen mukaan väärinkäsitysten välttämiseksi Tahdon2013-kampanja kysyi asiaa nyt uudelleen. Moilasen mukaan 57 suomalaisista vastasi uudessa tutkimuksessa kannattavansa oikeutta hakea ulkoista adoptiota myös samaa sukupuolta oleville pareille. Vastaajista 36 prosenttia vastustaa adoptio-oikeutta. Seitsemän prosenttia ei osannut vastata.

Tasa-arvoisen avioliiton kannatus on Moilasen mukaan kasvanut viime syksystä.

– Puolessa vuodessa tasa-arvoisen avioliittolain kannatus on kasvanut 58 prosentista 65 prosenttiin. Tämä on hieno asia, Moilanen sanoi eduskunnan lakivaliokunnan julkisessa kuulemistilaisuudessa torstaina.

Vastaajista 27 prosenttia vastustaa lakimuutosta, kahdeksan prosenttia ei osannut vastata.

Tahdon2013-kampanjan Taloustutkimuksella teettämään puhelinkyselyyn vastasi maaliskuussa 1010 suomalaista.

Lähes 167 000 kansalaisaloitteen allekirjoittajaa haluaa samaa sukupuolta oleville pareille oikeuden aloittaa adoptioprosessin. Samaa sukupuolta oleville pareille halutaan myös oikeus yhteiseen sukunimeen ilman erillistä hakemusta. Rekisteröidyt parisuhteet poistuisivat, kun samaa sukupuolta olevat vihittäisiin avioliittoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
Blogi

Tuomarivaltio haastaa demokratian

Kirjoittajan mukaan eduskunnan on aktivismista huolimatta käytettävä sitä lainsäädäntövaltaa, joka sille kuuluu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)