Verkkouutiset

95-vuotiaalta sotainvalidilta vaadittiin todistajia vammojen alkuperästä, mutta kaverit eivät ole elossa

Päivi Räsänen kertoi kristillisdemokraattien puoluekokoukselle eniten mieleen jääneestä ihmisestä vaalitapahtumassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraatit ovat koolla Savonlinnassa puoluekokouksessa, jossa puoluejohtaja on vaihtumassa Päivi Räsäsestä Sari Essayahiin.

Päivi Räsänen piti kokouksen alussa viimeisen poliittisen katsauksensa puheenjohtajana. Puheessaan Räsänen muisteli menneitä vuosia.

– Olen tavannut tuhansittain ihmisiä eri puolilla Suomea vaalitapahtumissa, mutta erityisesti mieleeni jäi Pieksämäen Prisman kahviossa 95-vuotias rintamaveteraani, joka oli tullut taksilla tuntia ennen tilaisuutta kertoakseen huolistaan, Päivi Räsänen sanoi puhetiedotteen mukaan.

– Sodassa saadut vammat olivat alkaneet vaivata enemmän, mutta saadakseen sotainvalidipalveluja häneltä oli edellytetty sitä, että löytyisi sodanaikaisia todistajia vammojen alkuperästä. Kaverit eivät enää olleet edes elossa.

Räsäsen mukaan ”ikämiehen tarina riipaisi sydäntäni”.

– Kunniavelvollisuutemme on hoitaa hyvin se sukupolvi, jonka ansiosta nautimme vapaasta isänmaasta ja hyvinvoinnista. On häpeä, että he joutuvat tulemaan vaalitoreille anelemaan poliitikoilta niitä palveluja, jotka he ovat jo vuosikymmeniä sitten ansainneet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)