Verkkouutiset

Keskusta syyttää Luonnonsuojeluliittoa perättömän tiedon levittämisestä

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Markus Lohi syyttää Luonnonsuojeluliittoa perättömän tiedon levittämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Markus Lohi toteaa tiedotteessaan, että väärien tietojen tarkoitushakuinen levittäminen on viime aikoina esiintynyt ilmiö myös Suomessa.

Tästä on hänen mukaansa esimerkkinä Suomen Luonnonsuojeluliiton sosiaalisessa mediassa jakama väite, jonka mukaan ”Hallitus haluaa muuttaa yli 40 000 hehtaaria Suomen kauneimpia retkeilyalueita hakkuuaukoiksi ja tonteiksi. Muun muassa Inarin, Saariselän ja Lemmenjoen retkeilymetsät ovat vaarassa”.

– Tämä on täysin perätön väite. Tuolla 40 000 hehtaarin alueella on tähän mennessä hakattu vuosittain muutama tuhat kuutiometriä puuta luontopalveluiden toimesta. Tämä on noin 0,1 kuutiota per hehtaari, Markus Lohi toteaa.

Hänen mukaansa jatkossa toimitaan samoin.

– Alueiden käyttöön ei tule muutoksia eikä maita myydä kenellekään. Mökkitontteja ei tulla perustamaan eikä retkeilymetsiä tuhoamaan. On todella ikävää, että Suomen luonnonsuojeluliitto heikentää omaa uskottavuuttaan tällaisella toiminnalla, Markus Lohi sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)