Keskusta syyttää Luonnonsuojeluliittoa perättömän tiedon levittämisestä

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Markus Lohi syyttää Luonnonsuojeluliittoa perättömän tiedon levittämisestä.

  • LKS 20151012 - Kansanedustaja Markus Lohi (kesk) eduskunnassa Helsingissä 27. huhtikuuta 2015. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Markus Lohi.

    ()

Markus Lohi toteaa tiedotteessaan, että väärien tietojen tarkoitushakuinen levittäminen on viime aikoina esiintynyt ilmiö myös Suomessa.

Tästä on hänen mukaansa esimerkkinä Suomen Luonnonsuojeluliiton sosiaalisessa mediassa jakama väite, jonka mukaan "Hallitus haluaa muuttaa yli 40 000 hehtaaria Suomen kauneimpia retkeilyalueita hakkuuaukoiksi ja tonteiksi. Muun muassa Inarin, Saariselän ja Lemmenjoen retkeilymetsät ovat vaarassa".

– Tämä on täysin perätön väite. Tuolla 40 000 hehtaarin alueella on tähän mennessä hakattu vuosittain muutama tuhat kuutiometriä puuta luontopalveluiden toimesta. Tämä on noin 0,1 kuutiota per hehtaari, Markus Lohi toteaa.

Hänen mukaansa jatkossa toimitaan samoin.

– Alueiden käyttöön ei tule muutoksia eikä maita myydä kenellekään. Mökkitontteja ei tulla perustamaan eikä retkeilymetsiä tuhoamaan. On todella ikävää, että Suomen luonnonsuojeluliitto heikentää omaa uskottavuuttaan tällaisella toiminnalla, Markus Lohi sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.