Verkkouutiset

”Älä nyt Suomi syyllisty liikaa siitä, että noudatit sanktiopolitiikkaa”

Anni Sinnemäki sanoo, että matkustuskiellot ovat "mieto reaktio" siihen nähden, että Venäjä käy sotaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja, entinen kansanedustaja Anni Sinnemäki (vihr.) muistuttaa, että venäläisille poliitikoille asetetut matkustuskiellot johtuvat siitä, että Venäjä rikkoi Ukrainan kansainvälistä suvereniteettia. EU valmisteli kiellot yhdessä, ja Suomi osallistui valmisteluun.

– Älä nyt Suomi syyllisty liikaa siitä, että noudatit tuota sanktiopolitiikkaa, jota olemme itse olleet tekemässä, Sinnemäki kehottaa Facebook-päivityksessään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sanktiot ja matkustuskielto ovat hänen mukaansa EU:n reaktio siihen, että Venäjä on vallannut Krimin ja käy sotaa Itä-Ukrainassa ja että ihmisiä kuolee.

– Itse asiassa aika mieto reaktio, mutta muutakaan ei ole voitu tehdä.

Venäjä ei osallistu parhaillaan käytävään Etyj-kokoukseen Helsingissä, koska sen nimeämät kokousedustajat ovat EU:n asettamassa matkustuskiellossa.

Hänen mukaansa Venäjällä tiedettiin etukäteen, keitä matkustuskielto koskee.

– Jos halua noudattaa Minskin sopimusta ja käydä dialogia todella olisi, se olisi voinut näkyä myös delegaation muodostamisessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)