Verkkouutiset

”Raiskaus on vakava rikos, jonka tekijä on aina rikollinen”

Sari Sarkomaan mukaan raiskauksen uhrin syyllistämiselle tulisi olla ehdoton nollatoleranssi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) tuomitsee Tallink Siljan henkilöstöjohtaja Vahur Ausmeesin viime viikon puheenvuorot. Ausmeesin kommentit liittyivät uutiseen, jonka mukaan raiskausten määrä on kasvanut Ruotsin-risteilijöillä.

– Naisten tulee miettiä, kuinka paljon he juovat. He tietävät, mihin se voi johtaa, Ausmees sanoi Ruotsin TV4:n Kalla fakta -ohjelmalle.

Sarkomaan mukaan uhrin syyllistämiselle tulisi olla ehdoton nollatoleranssi. Hänen mielestään päihtymys tai mikään muukaan asia ei oikeuta uhrin syyllistämiseen.

– Jokainen puheenvuoro, jossa edes vihjataan, että oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen vähenisi jostain syystä vaikkapa humalatilan vuoksi, on liikaa, Sarkomaa kirjoittaa Kokoomusnaisten verkkosivuilla.

Sarkomaan mukaan puheenvuorot, jotka viittaavat uhrin syyllistämiseen ovat omiaan nostamaan esimerkiksi rikosilmoituksen tekemisen kynnystä. Syyllistäminen vaikeuttaa siten uhrin toipumista sekä selviämistä.

– Naisen, tytön ja uhrin syyllistäminen raiskauksesta on ilmiö, jonka todella toivoisi olevan historiaa. Se on kuitenkin ilmiö, jonka ikeen alla miljoonat maailman naiset ja tytöt elävät yhä, Sarkomaa kirjoittaa.

– Raiskatun rankaiseminen on tämän päivän arkea ympäri maailmaa. Se on asia, jota vastaan on tehtävä työtä kaikkialla. Raiskaus on vakava rikos, jonka tekijä on aina rikollinen.

Hänen mielestään syyt, joilla annetaan raiskaajille pontta välttää omaa vastuutaan, ovat käsittämättömiä.

– Me emme varmasti halua Suomea, jossa naisten liikkumatilaa rajoitetaan syyllistämällä. Silloin vasta ollaan vaarallisilla vesillä, Sarkomaa sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)