Verkkouutiset

Kokoomuksen Rydman: Terrorismia ei ehkäistä reserviläisaseiden kiellolla

Kansanedustaja Wille Rydman (kok.) tervehtii ilolla hallituksen EU-ministerivaliokunnan päättämää Suomen kantaa asedirektiivin muuttamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-ministerivaliokunnan linjauksen mukaan Suomi kannattaa Euroopan komission pyrkimystä yhtenäistää EU:n ampuma-aselainsäädäntöä, mutta edellyttää kansallisten erityispiirteiden huomioimista asedirektiivin uudistuksessa.

Suomi korostaa, että maanpuolustuskyvyn ylläpitämisen kannalta on tärkeää, että reserviläiset voivat jatkossakin pitää hallussa ja harjoitella itselataavilla, kertatulta ampuvilla aseilla.

– Komission esityksessä niin sanottujen puoliautomaattiaseiden kieltäminen on selvä ongelmakohta. On hienoa, että hallitus on ottanut tässä selkeän kannan. Ei voi olla niin, että turvallisuuden vahvistamisen nimissä annetaan mennä läpi sellaisiakin yksityiskohtia, jotka todellisuudessa heikentävät turvallisuutta. Toivon hallitukselle vahvaa tahtoa ja menestystä Suomen kannan edistämisessä, Wille Rydman sanoo.

Hän muistuttaa, että Suomessa on perustuslaissa säädetty maanpuolustusvelvollisuus, joka koskee kaikkia suomalaisia.

Suomen maanpuolustuskyvystä ja -tahdosta huolehtiminen on hänen mukaansa myös Euroopan turvallisuuden kannalta olennaista.

– Reserviläisten omaehtoisella harjoittelulla on keskeinen merkitys yleiseen asevelvollisuuteen perustuvassa puolustuksessamme. Reserviläisen tärkein taito on ampumataito, ja sen omaehtoinen harjoittaminen nykyisen mallin mukaisesti nimenomaisesti lisää kansallista turvallisuutta, Rydman toteaa tiedotteessaan.

Hän huomauttaa, että vastaavien harjoitusmäärien toteuttaminen esimerkiksi kertausharjoitusten kautta tulisi hyvin kalliiksi ja olisi muutenkin vaikeaa tai jopa mahdotonta toteuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)