Verkkouutiset

”Jonakin päivänä ruokakaupoissamme myydään halpakoskenkorvaa”

Alkoholin myyntiaikarajojen vapauttaminen lisäisi Raittiuden Ystävät ry:n mielestä entisestään päihteistä aiheutuvia väkivaltarikoksia sekä järjestyshäiriöitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alkoholin myyntiaikarajoja ei Raittiuden Ystävät ry:n mielestä pidä vapauttaa ruokatavaraliikkeiden aukiolojen vapautumisen perusteella. Vapauttaminen lisäisi yhdistyksen tuoreen kannanoton mukaan entisestään päihteistä aiheutuvia väkivaltarikoksia sekä järjestyshäiriöitä kaupoissa ja niiden läheisyydessä.

Lisäksi vastuulliseen alkoholipolitiikkaan kuuluu yhdistyksen mukaan pitää Alkossa vähintään yli 4,7 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävät juomat. Yhdistyksen mielestä olisi perusteltua harkita keskioluenkin siirtämistä takaisin Alkoon nykyisten käyttö- ja seuraamustilastojen valossa.

”Mikäli alkoholin myyntiä ja saatavuutta vapautetaan edelleen ja asiat etenevät alkoholitoimijoiden lobbaamaan suuntaan, on perusteltua pelätä, että jonakin päivänä ruokakaupoissamme myydään halpakoskenkorvaa tai -vodkaa, ja miten sitten kansakunta ymmärtää edes niin sanottua kohtuukäyttöä tai miten kasvattaa lapsia tolkulliseen huomiseen”, Raittiuden Ystävät ry:n kannanotossa todetaan.

Vuonna 1853 perustettu Raittiuden Ystävät ry on Suomen vanhin raittiuskeskusjärjestö. Sen toimintaa tukee nykyään Raha-automaattiyhdistys. Järjestöön kuuluu 90 paikallisyhdistystä, 3 jäsenliittoa ja 2 000 henkilöjäsentä.

”Järjestö nostaa esille sen tosiasian, että kohtuukäytöstä lähtien päihteisiin sisältyy elämää, terveyttä ja ihmissuhteita vahingoittavia, vammauttavia ja tuhoavia tekijöitä”, Raittiuden ystävien verkkosivuilla painotetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)