IS: Putinin lähipiiriläinen vaati selvitystä MM-finaalin tuomaripelistä

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja odottaa selvitystä MM-finaalin jäähyistä, kertoo Ilta-Sanomat.

  • LKS 20150730 KHL-mestariseura Pietarin SKA:n varapuheenjohtaja Roman Rotenberg Gagarin Cup Suomessa -tapahtumassa Kirkkonummen Långvikissä 24. kesäkuuta 2015. LEHTIKUVA Mikko Stig

    Roman Rotenberg.

    ()

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja, Jokerien osakas ja Hartwall Areenan pääomistaja Roman Rotenberg haluaa selvityksen nuorten jääkiekon MM-finaalin jäähyistä Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta.

Championat-uutissivuston mukaan Rotenberg kertoi odottavansa Kansainvälisen jääkiekkoliiton ottavan finaalin jäähyminuutit tarkasteluun.

– IIHF:n täytyy tarkastella jäähytilastoja. Ja antaa arvio tapahtuneesta. Me emme voi tehdä sitä itse. Emmekä me tule sitä tekemään itse, sillä ei ole meidän tehtävämme arvioida tuomariston toimia, Rotenberg sanoi.

Uutissivuston mukaan Venäjä ei kuitenkaan ole aikeissa tehdä virallista valitusta tuomaroinnista.

R-Sportin haastattelussa Rotenberg kertoi ihmettelevänsä, miten on mahdollista, että Venäjälle annettiin kymmenkertainen määrä jäähyminuutteja Suomeen verrattuna.

– En halua viitata tuomarointiin, sillä vahvin voittaa aina. Mutta on olemassa yksi tietty fakta, joka puhuu itse omasta puolestaan: se on suhde jäähyminuuttien välillä. Meille annettiin 40 ja suomalaisille 4, Rotenberg sanoi.

– Vastustajallamme oli 10 minuuttia puhdasta ylivoimaa. Tuollaista jäähyminuuttien suhdetta finaalissa en rehellisesti muista koskaan olleen, hän hämmästeli.

Roman Rotenbergin isä Boris Rotenberg on vaikutusvaltainen liikemies, urheiluvaikuttaja ja yksi Vladimir Putinin läheisimmistä ystävistä.

Boris Rotenberg ja hänen veljensä Arkadi Rotenberg ovat tunteneet Putinin jo tämän nuoruuden judoajoista lähtien. Heidän liiketoimensa ovat vahvasti kytköksissä Venäjän valtioon. Arkadi ja Boris Rotenberg ovat läntisillä pakotelistoilla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.