Verkkouutiset

Sisäministeri Paula Risikko IL:lle: Laittomasti maassa olevat eivät ole kenenkään etu

Sisäministeri kannustaa laittomasti Suomessa olevia poistumaan maasta vapaaehtoisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Paula Risikon mukaan Suomen tavoitteena on, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt lähtisivät vapaaehtoisesti maasta. Risikko painottaa Iltalehden mukaan, että kenenkään etu ei ole jäädä Suomeen laittomasti.

Risikko osallistui lauantaina Turvallinen Suomi -paneelikeskusteluun Maailma kylässä -festivaalilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän pitää laittomasti Suomessa oleskelevia turvapaikanhakijoita turvallisuusuhkana.

– Silloin ihminen on toisten hyväksikäytön kohteena suuressa vaarassa juuri siitä syystä, että on laittomasti maassa. Ja kyllä niitä hyväksikäyttäjiä tästä maasta löytyy, Risikko sanoo.

Risikon mukaan Suomessa on vaara sisäiselle levottomuudelle.

– Olen vähän huolissani siitä, että meillä on niin jakautunutta mielipidettä, ja että se keskustelu käydään niin kiihkeissä tunnelmissa, Risikko toteaa.

Julkisuudessa on käsitelty Maahanmuuttoviraston (Migri) turvapaikkapäätöksissä mahdollisesti tekemiä virheitä. Migrin toimien laillisuutta selvittämään on vaadittu riippumatonta selvitysryhmää.

Sisäministeri Risikko ei kuitenkaan näe tätä tarpeellisena.

– Meillä oikeusvaltio toimii ja meillä on eri oikeusasteet, mitkä katsovat edellisen oikeusasteen päätöksen oikeellisuuden. Sisäinen tarkastus hoitaa Migrin muita toimia, joita myös arvioidaan aina määrätyin väliajoin, Risikko sanoo Iltalehdelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)