Verkkouutiset

Tutkintavangeista jo selkeästi yli kolmannes on ulkomaalaisia

Vankien määrä kääntyi viime vuonna pitkästä aikaa nousuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime vuoden keskivankiluku oli 52 vankia suurempi kuin edellisvuonna, mikä selittyy pääasiassa ulkomaalaisten vankien määrän kasvulla, kertoo Rikosseuraamuslaitos.

Tutkintavangeista ulkomaalaisia on jo selkeästi yli kolmannes. Kun tarkastellaan kansallisuuksia, on nähtävissä turvapaikanhakijoiden suuren määrän vaikutus.

– Ulkomaalaisten vankien määrän lisäys on kuitenkin ollut maltillista maahan saapuneiden ulkomaalaisten kokonaismäärään verrattuna, huomauttaa Rikosseuraamuslaitos.

Vankimäärän kasvua selittää myös keskimääräisen laitosajan pidentyminen. Yhdyskuntaseuraamuksia suorittavien vankien keskimäärä oli raportointijaksolla noin 30 pienempi kuin vuonna 2015. Turvallisuustilanne säilyi viime vuonna hyvänä, sillä suljetusta vankilasta karkaamisia oli yhdeksän.

Viiden vuoden seuranta-ajalla suoraan vankilasta vapautuneista 51,3 prosenttia joutui uudelleen vankilaan. Vankilasta valvotun koevapauden kautta vapautuneista uuden tuomion sai 39,6 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)