Verkkouutiset

Riihi-säätiö joutuu palauttamaan ARA:lle vain vajaan kymmenesosan tuesta

Oulun käräjäoikeus määräsi perjantaina Riihi-säätiön palauttamaan vain 305 550 euroa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA) saamastaan 3,5 miljoonan euron tuesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Käräjäoikeus perusteli ratkaisuaan sillä, että tuesta osa on käytetty oikeaan tarkoitukseen. ARA taas vaati pääomaltaan 3,5 miljoonan euron vahingonkorvauksia.

Riihi-säätiötä koskeva rikosasia on ollut vireillä vuodesta 2001 alkaen ja se käynnistyi ARAn tehtyä rikosilmoituksen. Korkein oikeus tuomitsi vuoden 2012 toukokuussa Riihi-säätiön entisen puheenjohtajan ehdottomaan vankeusrangaistukseen useista törkeistä avustuspetoksista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

ARA oli myöntänyt Riihi säätiön omistamille kiinteistöyhtiöille arava- ja korkotukilainoja, joihin oli sisältynyt valtion sosiaaliseen asuntotuotantoon antamaa tukea pääomaltaan noin 3,5 miljoonaan euroa. ARAn mukaan Riihi-säätiö oli erehdyttänyt ARAa myöntämään taloudellista tukea toimintaan, johon sitä ei olisi voitu myöntää.

Riihi säätiö on Oulussa toimiva, valtion tukemia vuokrataloja omistava yhteisö.

ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahden mukaan valtiolle aiheutunut vahinko oli huomattavasti suurempi kuin palautettavaksi tuomittu määrä, joten ARA on tyytymätön tuomioon.

Rossilahden mukaan valtiontukijärjestelmässä ei tulisi lähteä siitä, että virheellisin ja puutteellisin tiedoin haetut ja myönnetyt tuet on mahdollista pitää, kunhan jälkikäteen pystytään todistamaan, että tuet on edes osin käytetty oikeaan tarkoitukseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)