Verkkouutiset

Taiteilijan näkemys koronaviruksesta. PIXABAY

Koronaviruksen uusi muunnos leviää – IS: Ei vielä havaittu Suomessa

Uuden virusmuunnoksen kerrotaan olevan aiempaa tarttuvampi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maailmalla leviää uusi koronaviruksen muunnos, kertoo New York Times.

Kyseessä on viruksen KP.2-niminen muunnos. NYT:n mukaan se aiheuttaa tällä hetkellä jopa neljänneksen kaikista todetuista koronavirustartunnoista Yhdysvalloissa. Kasvu on ollut nopeaa, sillä vielä maaliskuussa KP.2 aiheutti vain yhden prosentin tartunnoista.

Uuden virusmuunnoksen kerrotaan olevan helpommin tarttuva kuin aiemmin levinneet virusmuunnokset. KP.2-muunnos voi tarttua myös koronarokotteen saaneisiin.

Asiantuntijat eivät tällä hetkellä kuitenkaan usko, että helposta tarttuvuudestaan huolimatta uusi muunnos lisäisi merkittävästi koronatartuntojen määriä. Uuden muunnoksen ei myöskään uskota aiheuttavan vakavampaa tautimuotoa kuin aiemmat muunnokset.

Ilta-Sanomien haastatteleman HUS-yhtymän diagnostiikkajohtajan Lasse Lehtosen mukaan KP.2-muunnosta ei ole tiettävästi havaittu Suomessa.

– Tiedot ovat tosin kolme viikkoa vanhoja, mutta lähtökohtaisesti tätä varianttia ei ole Suomessa tavattu, Lehtonen toteaa.

Suomen koronatilannetta hän kuvailee tällä hetkellä kokonaisuudessaan rauhalliseksi. Lehtosen mukaan siitä ei ole mitään merkkiä, että uusia epidemioita olisi liikkeellä. Hän uskoo tilanteen jatkuvan rauhallisena myös kesällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)