Verkkouutiset

Zyskowiczilta yllätysvastaantulo, keskusta riemastui

Eduskuntakeskustelussa varauduttiin jo vihreiden lähtöön hallituksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta aloitti tiistaina valtion budjetin lähetekeskustelun, jota käydään koko viikko. Pääministeri Alexander Stubbin ehdotus yhteisestä foorumista byrokratian purkamiseksi ja vihreiden mahdollinen lähtö hallituksesta olivat tiistaina läsnä monessa debatin puheenvuorossa.

Perussuomalaisten Timo Soini totesi, etteivät vihreät ole vielä lähteneet, mutta ovat tuulikaapissa. Hän sanoi toisen ”ydinvoiman jumittajan” jo lähteneen hallituksesta ja toisen olevan lähdössä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok.) kieltäytyi spekuloimasta lähdöllä, jota ei ole tapahtunut.

Kokoomuksen Ben Zyskowicz (kok.) totesi, että opposition keskustan, perussuomalaisten ja muiden vaatimus palauttaa turpeen ja hakkeen tukitasot ”pitää ottaa vakavasti ja on otettu myös Stubbin hallituksen ohjelmassa vakavasti”.

– Kun on mahdollista, että hallituksen pohja lähipäivinä eräiltä osin menee uusiksi, on mielestäni tämä sellainen asia johon on siinä vaiheessa palattava, Ben Zyskowicz sanoi.

Uusi kädenojennus oppositiolle herätti melkoista meteliä istuntosalissa.

Seuraavana puheenvuoron sai keskustan Antti Rantakangas.

– Arvoisa puhemies! Tämä edustaja Zyskowiczin puhe oli hyvä! Pari piirua keskustan linjalle. Hyvä näin, koska tässähän on kansallinen yhteinen etu että puun ja turpeen käyttöä voidaan edistää ja hallituksen huonoja päätöksiä perua, Rantakangas sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)