Verkkouutiset

EK jyrähti: Näpertely ja pehmokeinot eivät yksinkertaisesti riitä

Elinkeinoelämän keskusliitto EK kirittää eläkeuudistusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Näpertely ja pehmokeinot eivät yksinkertaisesti riitä. Uudistuksesta vaaditaan uskottavuutta, EK:ta eläkeneuvotteluissa edustava johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari kirjoittaa keskusjärjestön nettisivuilla.

Hän muistuttaa, etteivät julkisen sektorin tulot riitä menojen kattamiseen. Rantahalvarin mukaan työeläkesysteemi on yksi kotimaisen rahoituskriisin aiheuttaja.

– Eläkejärjestelmää uudistamalla voidaan auttaa tulojen ja menojen tasapainottamisessa. Yhteiset tavoitteet toteuttava eläkeuudistus hoitaisi neljäsosan rahoitusongelmasta. Ilman tätä kaikki leikkaukset jouduttaisiin tekemään muista etuuksista ja palveluista. Se sattuisi varmasti kipeämmin kuin eläkeuudistus.

Rantahalvarin mielestä eläkeuudistus tarvitaan myös, jotta Suomen taloudenpito vaikuttaa uskottavalta.

– Yritykset eivät investoi maahaan, joka ei hoida asioitaan. Suomi saa edelleen lainaa halvalla korolla. Tämä loppuu, jos luotottajat alkavat epäillä velallisen kykyä maksaa lainansa takaisin. Luottoluokittajat olettavat, että uskottava eläkeuudistus tehdään pikapuolin, Rantahalvari kirjoittaa.

Eläkeuudistusta koskevat neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä. Niiden pitäisi olla maalissa syksyyn mennessä. Rantahalvari toteaa perjantaina ilmestyneessä Suomen Kuvalehdessä, että neuvottelutuloksen on oltava valmis kesän jälkeen.

– Vuoden loppu ei ole enää syksyä, hän toteaa SK:ssa.

– Marraskuukaan ei ole syksyä, se on jo alkutalvea. Kesän jälkeen pitää olla ratkaisu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)