Verkkouutiset

Raiskauksien määrä kasvoi, asiantuntija LM:lle: Ulkomaalaisten määrän nousu selittää loppuvuoden lukua

Poliisin tietoon tulleiden raiskausten määrä on kasvanut edellisvuodesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raiskausrikoksia oli viime vuonna yhteensä 1 063, kun lukuun otetaan mukaan myös raiskauksen yritykset. Vuonna 2014 tapauksia oli 1 025.

Asiasta uutisoi Lännen Media. Juttu on julkaistu tässä Turun Sanomissa.

Toteutuneita raiskauksia oli vuonna 2015 931. Nousua edellisvuoteen verrattuna on noin kymmenen prosenttia. Useimpien arvioiden mukaan vain noin 10-15 prosenttia seksuaalirikoksista tulee kuitenkin poliisin tietoon.

Ulkomaalaisten osuus raiskausepäillyistä kasvoi vuoteen 2014 verrattuna. Viime vuonna luku oli 26,9 prosenttia ja edellisenä 23,8 prosenttia.

Helsingin yliopiston kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin suunnittelijan Hannu Niemen mukaan ulkomaalaisten määrän nousu Suomessa viime vuonna selittää raiskausten määrän nousua loppuvuonna.

”Ulkomaalaisten määrä Suomessa osuus kasvoi viime vuonna 10–15 prosenttia”, hän sanoo.

Niemen mukaan varmempia johtopäätöksiä voi kuitenkin tehdä vasta, kun nähdään pitemmän aikavälin kehitys.

Poliisihallituksen mukaan Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita on epäiltynä ”noin 15 viime vuonna tehdystä raiskauksesta ja alle 20 seksuaalisesta ahdistelusta”. Poliisista teroitetaan, ettei siitä, paljonko varsinaisia tuomioita tulee, ole vielä tietoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)