Verkkouutiset

Sdp:n kansanedustajan mukaan oppikirjoista on poistettu tiedot vasemmistosta

Demareiden kansanedustajan mukaan kouluissa kerrotaan ainoastaan oikeistopuolueista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnassa käsiteltiin keskiviikkona demokratiapoliittista selontekoa ”Avoin ja yhdenvertainen osallistuminen”.

Kansanedustaja Raimo Piirainen (sd.) mainitsi asiakirjassa olevan hyvin todettuna, miten tärkeää on osallistumismotivaation vahvistaminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Meillä oli tämä Suomen edustuksellinen demokratia 150 vuotta -teema, millä käytiin kouluissa. Kyllä täytyy sanoa, että – anteeksi vaan, opettajat – joillakin on erittäin hatarat tiedot eduskunnan toiminnasta ja yleensäkin demokratiasta, millä tavalla tämä järjestelmä toimii, Raimo Piirainen totesi debattipuheessaan.

Piirainen totesi eduskunnan sivistysvaliokunnan käsitelleen lausunnossaan myös opettajien täydennyskoulutusta koskien poliittisten puolueiden roolia ja yhteiskuntaan vaikuttamista.

– Muistelen 90-luvulla, kun tehtiin oppikirjauudistus. Siinä poistettiin kaikki tällainen vasemmistolainen termistö. Tämä on kyllä tuonut sen vahvasti esille, että ei ole enää olemassa Suomessa muita kuin oikeistopuolueita. Tämä ymmärrys nuorilla edelleenkin on. Tämä on hyvin tärkeä asia korjata tulevaisuudessa, Raimo Piirainen sanoi.

Piiraisen jälkeen puhunut Osmo Kokko (ps.) sanoi olleen hyvä kuulla, että ”tämän päivän koulussa on vähän puutteellisemmat tiedot näistä asioista”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)