Verkkouutiset

Artisti nimitti Mannerheimia sotarikolliseksi – nyt johtamassa Suomen 100-vuotisjuhlia

Rap-artisti Palefacen nimitys Suomen 100-vuotisjuhlien hallitukseen on päätynyt eduskuntakyselyyn.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Niinistö on tehnyt kirjallisen kysymyksen itsenäisen Suomen satavuotisjuhlien viettämisestä 2017.

Kansanedustaja kiinnittää huomiota itsenäisyyden juhlavuoden projektille nimettyyn hallitukseen, jonka tehtävänä on valmistella juhlavuodelle ohjelmajulistus ja vastata juhlavuoden tapahtumien ja hankkeiden suunnittelusta.

”Hallitukseen on nimetty 12-henkinen joukko eri alojen ammattilaisia aina piispasta valtiosihteeriin ja muotoilijasta toimitusjohtajaan. Mukana on myös muusikko Karri Miettinen, taiteilijanimeltään Paleface, joka on aiemmin julkisuudessa nimittänyt marsalkka Mannerheimia sotarikolliseksi”, Jussi Niinistö huomauttaa.

Kyselyssä hän viittaa tästä linkistä löytyvään Aamulehden juttuun, joka referoi Palefacen haastattelua Radio SuomiPopilla.

”On syytä toivoa, että tämänkaltainen ääriajattelu ei leimaa juhlavuoden suunnittelutyötä”, kansanedustaja jatkaa.

Niinistön varsinainen kysymys kuuluu ”minkälaisin konkreettisin menoin Suomen itsenäistymisen satavuotisjuhlaa aiotaan viettää, miten hallitus aikoo huolehtia siitä, että juhlavuoden todellinen aihe ei unohdu juhlavuodelle listattujen useiden päämäärien alle ja aikooko valtiovalta Suomen itsenäistymisen satavuotisjuhlan 2017 lisäksi järjestää juhlallisuuksia myös muiden itsenäisen Suomen synnyn merkkivuosien 2018-2020 kunniaksi”.

Valtioneuvoston kanslia asetti 12 jäsentä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden projektin hallitukseen. He ovat valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen (puheenjohtaja), piispa Irja Askola, kirjailija-näyttelijä Manuela Bosco, professori Martti Häikiö, johtaja Leif Jakobsson, yliasiamies Mikko Kosonen, toimitusjohtaja Pekka Lundmark, muusikko Karri Miettinen eli Paleface, tv-toimialan päällikkö Riitta Pihlajamäki, muotoilija-yrittäjä Paola Suhonen, kunnanjohtaja Asta Tolonen ja ex-päätoimittaja Janne Virkkunen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)