Verkkouutiset

Kansanedustaja: Suomen Nato-jäsenyys olisi uhka Venäjän turvallisuudelle

Kansanedustaja Tom Packalenin (ps.) mielestä Venäjän kaltaisen vihollisen torjunta vaatii riittävän määrän laadukkaita korkeassa valmiudessa olevia sotilaita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tom Packalenin mukaan Suomen puolustuksessa on muutakin mietittävää kuin Nato.

Packalen toteaa Uuden Suomen blogissaan, että puolustusvoimat tarvitsee modernia kalustoa massavanhenevan välineistön tilalle.

”Kysymys ei ole kuitenkaan ole vain kaluston uusimisesta, vaan tarvitaan myös ajattelutavan muutosta. Mikä toimi 10 vuotta sitten, ei välttämättä toimi tänä päivänä”, Packalen kirjoittaa.

Packalenin mielestä Venäjä on asevoimiensa uudistamisohjelmassa muuttunut sotilaallisesti vaaralliseksi vastustajaksi. Se on uudistanut organisaatiotaan joustavammaksi ja nopeammaksi. Lisäksi se on panostanut merkittävästi korkeanvalmiuden joukkojensa toimintaan.

”Oma näkemykseni on, että Venäjä pyrkii kehittämään kykyään juuri yllätyshyökkäysmäiseen taistelutapaan, jolloin joku naapurimaa voidaan ottaa salamaoperaationa muutamissa tunneissa.”

Packalen toteaa, että Venäjän kaltaisen vihollisen torjuntaan tarvitaan nopeaan toimintaan kykeneviä laatujoukkoja. Yksi mahdollinen ratkaisu voisivat hänen mielestään olla reserviläisistä koostuvat taisteluosastot, joiden jokaisessa sissijoukkueessa olisi tarkka-ampujaryhmä.

”2000 modernia tarkkuuskivääriä optiikoineen maksaisi reilu 10 miljoonaa, mutta pystyisi tuottamaan viholliselle laskennallisen 2000 sotilaan päivätappion ja 14.000 viikkotappion. Tällaisia tappioita ei yksikään nykyarmeija kestäisi”, Packalen sanoo.

Packalenin mukaan tarkka-ampujat ovat selvästi puolustuksellinen toimi, joka ei uhkaa ketään.

”Suomen Nato-jäsenyys sitä vastoin muodostaisi merkittävän uhan Venäjän turvallisuudelle ja sitä kautta Suomen turvallisuudelle”, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)