Verkkouutiset

Yhä useampi huoltoasema toimii ilman henkilökuntaa

Huoltoasemien määrä pysyi viime vuonna lähes ennallaan, mutta ilman henkilökuntaa toimivien automaattiasemien osuus kasvoi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomessa oli Öljy- ja biopolttoaineala ry:n mukaan viime vuoden lopussa yhteensä 1 889 huoltoasemaa. Asemien kokonaismäärä kasvoi vioden aikana vain kolmella asemalla.

Huoltoasemia, joilla toimii henkilökuntaa, tilastoitiin 805, mikä oli 18 asemaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Sen sijaan automaattiasemien määrä kasvoi viime vuoden aikana 15:llä 1 084 asemaan.

Erikseen tilastoidaan raskaan liikenteen jakelupisteet, joita oli vuoden lopussa 671, kun määrä vuotta aiemmin oli 664. Osa raskaan kaluston dieselpolttoaineen tankkauspisteistä sijaitsee huoltoasemien yhteydessä ja osa on erillisiä jakelupaikkoja.

Öljy- ja biopolttoaineala ry on kerännyt huoltoasematilastoon jäsenyhtiöidensä kautta tiedot Nesteen, ABC-ketjun, St1:n ja Shellin sekä Teboilin verkostoista. Tilastossa ovat mukana lisäksi Suomalaisen Energiaosuuskunta SEO:n ja GT Retail Oy:n tiedot.

Näiden lisäksi Suomessa on yhdistyksen mukaan yksittäisiä muita huoltoasemia ja liikennepolttonesteiden jakelupisteitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)